+31646633880 | moc.noitamrofsnartygreneluos%40ofni


Vergeving

Vergeving van personen / gebeurtenissen

Mogelijk heb je nog steeds last van die Ex, een gebeurtenis of een collega die je flink dwars zit/zat.

Alle tijd en energie die je hieraan verspilt is eigenlijk nutteloos, het is namelijk voltooid verleden tijd. Wat maakt dat jij nog steeds hieraan energie geeft? En dus nog steeds in het verleden leeft?

Waarschijnlijk zit je nog steeds vast aan een emotie die je eerder hebt gevoelt maar nog niet hebt kunnen laten zijn. De Buitenwereld toont jou dat deze emotie opgeruimd mag worden, hoe vervelend / onpraktisch / pijnlijk dit ook kan zijn. 

Elke keer krijg je opnieuw de gelegenheid hiermee iets te doen en hoe meer je deze emotie weg drukt des te harder komt deze terug. Net zolang totdat jij er iets mee doet.

Hoe doe je dat dan?

Het is een proces van ten diepste willen veranderen, aankijken, erkennen, accepteren en dan pas kun jij je vrij voelen om je eigen pad te lopen.

Vaak ervaren we in onze jeugd diep weg gestopt verdriet, niet gezien worden, niet gehoord worden of zijn we onveilig geweest. Misschien zijn we verlaten, alleen gelaten of misbruikt op welke manier dan ook.

In je jonge jaren ben je niet bij machte om dit te kunnen veranderen en dus is het belangrijk om als volwassene nu de staat aan te nemen om hier verantwoording over te nemen in plaats van te schieten in een slachtofferrol ‘het is mij nu eenmaal overkomen’. Klinkt hard hè ‘slachtofferrol’ maar eigenlijk maak je jezelf klein en sta je niet in je volledige kracht omdat die je ooit is ontnomen.

Als je kiest voor ik ben nu eenmaal zo dan blijf je in het verleden leven. Dat gevoel gaat niet weg met de dood van die persoon of het nemen van een andere baan. En ja, dat is rete moeilijk! Als het makkelijk was waren er geen problemen.

Soms heb je een hele moeilijke situatie nodig om te beseffen dat het roer om moet!

Ieders proces is verschillend dus laat niemand jou vertellen hoe je iets moet doen. Ten hoogste kan je bereid zijn er naar te kijken met of zonder begeleiding en afstand nemen van deze beperkende emotie zodat jij je bevrijdt van je verleden en je aandacht en energie gaat richten op de toekomst.

Zodat je uit vrijheid kan kiezen wat het beste bij je past.

Mocht je begeleiding willen, stuur me een berichtje op 0646633880

In liefde Patty